EBS – Energie Registratie- en Bewaking Systeem – verplicht in 2018

EBS – Energie Registratie- en Bewaking Systeem – verplicht in 2018

Veel organisaties met een energieverbruik van meer dan 25.000 M3 aan gas, zijn vanaf 1 januari 2018 volgens de wet milieubeheer verplicht een EBS te gebruiken voor hun gebouwen. Een Energie Registratie- en Bewaking Systeem zoals dat wordt genoemd door RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland). Sommige bedrijven noemen het ook een energiebeheersysteem. De meeste organisaties zijn zich niet bewust van deze verplichting, met daarbij de kans dat zij zich adhoc dienen te gaan oriënteren op een dergelijk systeem.

Het doel van een Energie Registratie- en Bewakingssysteem is om hiermee aan te tonen dat de technische klimaatinstallaties in de gebouwen juist en correct zijn afgesteld, opdat deze zo min mogelijk energie verbruiken. Hiermee kan het systeem ook gezien worden als een energiemanagementsysteem (EMS). Wij zien het systeem bij voorkeur als besparingsmiddel. Uiteraard wil men optimaal ingestelde installaties, dit omdat het niet alleen duurzaam is, maar men ook vaak veel geld kan besparen.

Zoekt u een EBS voor uw organisatie? Wist u dan een dergelijk systeem vaak minder dan 4 euro per energie-aansluiting per maand kost? Zelfs inclusief de benodigde meetdata uit een klein- of grootverbruik energiemeter. Hoe groter de populatie, des te lager de kosten. Met een door RVO erkend systeem zijn besparingen in het energieverbruik snel te analyseren.

Bent u op zoek naar een erkend systeem waarmee u dit, maar ook nog veel meer kunt bereiken? Wij helpen u graag op weg. Stuur ons een e-mail, eventueel met het aantal kleinverbruik- en grootverbruik energiemeters en u ontvangt een voorstel.

Geen reacties

Reageren

Uw e-mailadres is nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden worden gemarkeerd met *