Tango en IDS tankstations gaan over op 100% windkracht voor energievoorziening

Tango en IDS tankstations gaan over op 100% windkracht voor energievoorziening

De tankstations van Tango draaien vanaf begin 2016 op groene stroom. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van 100% Europese windkracht. Hiervoor is moederbedrijf Kuwait Petroleum Belgium een partnership aangegaan met energiebedrijf Essent. Naast de 190 tanklocaties van Tango worden ook het hoofdkantoor in Den Haag en de tankstations van International Diesel Services (IDS), gespecialiseerd in de brandstofbehoeften van internationale transportbedrijven, voorzien van groene stroom. Deze overschakeling past in het Energy Efficiency Program van Kuwait Petroleum.

Tango is aanbieder van een landelijk netwerk van onbemande tankstations. IDS heeft zich toegelegd op de behoeften van internationale ondernemingen voor lange-afstandstransport over de weg. Beide bedrijven hebben bij hun tankstations diverse oplossingen geïmplementeerd om efficiënter met energiebronnen en elektriciteit om te gaan. Zo beschikt een groot deel van de tankstations bijvoorbeeld over zonnepanelen en LED-verlichting. Daarnaast zijn er locaties waarbij de daken beplant zijn voor een isolerend effect. De overschakeling op groene stroom was dan ook een logische volgende stap. Hierbij viel de keuze al snel op Essent als partner gezien de sterk competitieve prijzen die het bedrijf voor groene stroom aanbiedt.

“Essent is al jaren een belangrijke leverancier en adviseur op het vlak van groene stroom. We zijn dan ook verheugd dat een bedrijf als Q8 wil investeren in groene stroom en daarvoor ons als partner kiest. Concreet zal het gaan om een verbruik van ongeveer 3.500.000kWh, verspreid over twee jaar tijd (2016-2017)”, licht Wouter van Rhoon, directeur Essent Zakelijk, toe.

Energiemissie

Om de groene stroom initiatieven extra kracht bij te zetten is Q8 eveneens een samenwerking aangegaan met Energiemissie. Energiemissie is dienstverlener op het gebied van energiemonitoring en energiemanagement. Q8 maakt gebruik van het energiemonitoringsysteem van het bedrijf, zodat Tango en IDS in één web-based omgeving overzicht houden op energieadministratie-, verbruik en kosten. Ron van der Sluis, directeur Energiemissie, stelt: “Onze energiemonitor is een uiterst geschikt middel om de efficiëntie per object te bepalen en te benchmarken. Anderzijds kunnen de resultaten van verduurzamen en besparen op een eenvoudige manier geanalyseerd en gecontroleerd worden. Iets wat Kuwait Petroleum in staat zal stellen om nog efficiënter met hun energiebronnen om te gaan”.

Katia Van Bouwel, Brand & Corporate Communications Expert Q8 vult aan: “Ons Energy Efficiency Program bundelt de diverse energie-efficiënte initiatieven. Door over te gaan op 100% Europese windkracht zetten we dit programma nog kracht bij. De partnerships met Essent en Energiemissie zijn hierbij van grote toegevoegde waarde om grip te hebben op onze energie-efficiëntie.”

Geen reacties

Reageren

Uw e-mailadres is nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden worden gemarkeerd met *